Stacks Image 5

Pròleg

ARXIU FOLKLÒRIC DEL BAIX LLOBREGAT

PROJECTE

Actualment s'està treballant en material multimèdia per a fer més rica l'experiència de l'usuari.

La continuada evolució dels fets i les coses, fa que els costums i tradicions vagin quedant en l’oblit. Difícilment podrem recuperar tot allò que fins avui teníem a l’abast de la mà, però si que som a temps de no perdre, tots aquells coneixaments culturals que viuent dins nostre, que encara podem exterioritzar i documentar. Per tant crec totalment necessària la creació de l’Arxiu Folklòric del Baix Llobregat.

Aquest arxiu, ha de recopilar tot el que existeix actualment sobre folklore en el món cultural, en totes les seves branques, implicant cada un dels seus propietaris (esbarts, corals, restauradors, Ajuntaments, entitats diverses), perquè aquest projecte es converteixi en l’obra de tots i passi a ser patrimoni de la comarca.

Una vegada fet aquest pròleg d’intencions, caldria donar, i aquest treball d’investigació a l’entorn de “La Gallarda” n’és el primer pas, tot un seguit d’accions per a la iniciació de l’Arxiu.

En primer lloc hem de tenir en compte els Ajuntaments i, per mitjà d’ells, cada una de les entitats de la localitat.

En segon lloc hem de considerar el folklore viu, o sia, el que actualment es manté viu a través de representacions teatrals o escèniques.

En tercer lloc, es recopilaran aquestes representacions tal com es fan, per a un posterior estudi i determinació de la manera més ajustada possible a la realitat dels seus fonaments o creació.

En quart lloc, es realitzaran i representaran en el lloc d’origen els actes folklòrics recuperats, per a la filmació i documentació, que serà la part real i efectiva d’aquest Arxiu Folklòric del Baix Llobregat.

Per fer realitat aquest projecte, crec totalment necessari marcar una pauta ha seguir, que volem transmetre amb el contingut d’aquest estudi de “La Gallarda de Cornellà”

Francesc Vintró i Pons

TOP

Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información